به گزارش مشرق، «جیحون بایراموف» وزیر خارجه جمهوری آذربایجان به منظور شرکت در نشست وزرای خارجه فرمت ۳+۳ امروز (دوشنبه) اول آبان ماه وارد تهران شد.
نخستین نشست وزرای خارجه فرمت ۳+۳ قرار است بعدازظهر امروز (دوشنبه) اول آبان ماه با حضور وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکیه به میزبانی حسین امیرعبداللهیان در محل وزارت امور خارجه برگزار شود.
پیش از این این نشست در سطح معاونان وزرای خارجه در آذر ماه ۱۴۰۰ در مسکو تشکیل جلسه داده بود.
فرمت ۳+۳ شامل سه کشور قفقاز جنوبی (آذربایجان، ارمنستان و گرجستان) و سه کشور همسایه با این منطقه شامل روسیه، ترکیه و جمهوری اسلامی ایران است که البته در نشست امروز وزیر خارجه گرجستان (به دلیل مسائل و اختلافاتی که با روسیه دارد) شرکت نخواهد کرد.
جمهوری اسلامی ایران پیش از این آمادگی خود را برای برگزاری نشست وزرای خارجه فرمت ۳+۳ ( ایران، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و گرجستان) اعلام کرده بود. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه پس از تصدی وزارت خارجه و در سفری که به مسکو داشت در گفتوگو با یک رسانه روسی درباره فرمت ۳+۳ گفته بود: فرمتهای متعددی برای حل مناقشات مطرح شده، یکی از این فرمتها ۳+۳ است که از زمان اوج گیری بحران در قره باغ مطرح شد. ما فکر میکنیم از مسیر گفتوگو میشود سوءتفاهمات را برطرف کرد و تمامیت ارضی کشورها در گفتوگوها میتواند مورد تأکید قرار بگیرد، نتیجه آن را هم میتوانیم روی زمین پیاده کنیم.
موضوعات مربوط به منطقه قفقاز جنوبی و راههای گسترش همکاریها از جمله مباحث مورد گفتوگو در این نشست یک روزه با عنوان «نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی؛ دومین نشست سازوکار منطقهای ۳+۳» خواهد بود.
جمهوری اسلامی ایران همواره در راستای حل مشکلات و رفع سوءتفاهمات بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان تلاش کرده است.
در همین خصوص نیز «سید کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی اخیرا در گفتوگویی عنوان کرد: از آنجا که جمهوری اسلامی ایران خواستار برقراری صلح و آرامش در منطقه قفقاز است، از سالها قبل خواستار تشکیل نشست کشورهای این منطقه، در قالب ۳+۳، یعنی سه کشور جمهوری آذربایجان، ارمنستان و گرجستان و سه کشور همسایه قفقاز یعنی ایران، روسیه و ترکیه، برای بررسی راههای حل اختلافات و ایجاد آرامش در قفقاز بوده است.اخیرا نیز ایران در راستای ایفای نقش خیرخواهانه خود در تلاش است چنین نشستی را توسط وزارت امور خارجه در تهران برگزار کند.به گفته وی تشکیل چنین نشستی میتواند قطعا به رفع اختلافات و اتخاذ تصمیماتی که منافع کل منطقه قفقاز در آن نهفته باشد، کمک کند.
امیرعبداللهیان و بایراموف ۲۶ مهر ماه سالجاری و در حاشیه نشست فوق العاده کمیته اجرایی سازمان همکاری اسلامی در جده با یکدیگر دیدار و گفتوگو کرده بودند. وزرای خارجه پیش از آن هم در حاشیه هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با یکدیگر دیدار و گفتوگو کرده بودند.
این دومین سفر وزیر خارجه جمهوری آذربایجان به تهران در دولت سیزدهم است. نخستین سفر بایراموف به تهران در دولت سیزدهم ۱۴ تیر ۱۴۰۱ و در چارچوب سفر رسمی و دوجانبه انجام شده بود.
آرارات میرزویان وزیر خارجه ارمنستان نیز دیروز بعدازظهر در رأس هیأتی برای شرکت در این نشست وارد تهران شد.